Sinterklaas nieuwe stijl

SINTERKLAAS NIEUWE STIJL
Geschreven door Bert Plomp

Er zijn mensen die zich ergeren aan het feit dat we nu, begin zomer nota bene, nog steeds zitten na te ijlen over Sinterklaas en in het bijzonder Pieterman Knecht. Men vindt eigenlijk dat de zomer niet de tijd van het jaar is om daarover in discussie te treden. Meestal zijn dat ook mensen die het eigenlijk wel in orde vinden dat Zwarte Piet huidige stijl eraan geloven moet en dat we ons weer eens moeten aanpassen aan de mening van een minderheid.

Wat mij betreft kan die discussie niet heet genoeg gevoerd worden, ook al leent de buitentemperatuur zich daar niet voor.

Het gaat er in deze discussie niet zo zeer om of wij met het in ere houden van Zwarte Piet zo verkeerd bezig zijn maar meer om de opkomende bewering dat wij een racistisch volkje zijn (of niet).

Met deze inleiding en het onderstaande stukje wil ik de onzin van die discussie enigszins aantonen.

Ik ben me er wel bewust van dat sommige politiek correcte vaderlanders de aandrang zullen voelen om misschien wel kritisch te reageren. Het is hen gegund.

Echter, zijn deze kritische mensen – inclusief Sylvana cum suis – ook zo betrokken met het lot van jonge onwetende meisjes die geconfronteerd worden met die afschuwelijke besnijdenis (ook in Nederland) en jonge meisjes, gewoonweg nog kinderen, die uitgehuwelijkt worden aan mannen op leeftijd.

Wat ondernemen zulke kritische mensen tegen onverdoofd ritueel slachten van dieren. Ze maken zich veel drukker over een minimalistisch onderwerp als Zwarte Piet dan zich echt in te zetten tegen de genoemde mensonterende wan-toestanden.

Over zulke zaken kan ik me nu echt boos maken en dan val ik misschien wel enigszins uit de toon met te zeggen: “Opzouten met die politiek correcte kliek”.

Is het trouwens niet een fantastisch vooruitzicht bij het komende Sinterklaasfeest, een prachtige negerin, zoals we ze kennen van het carnaval in Rio, hautain hoog op een blank paard gezeten, van die stoomboot af te zien stappen.

Ik verwacht dat de kade, waar de boot normaliter afmeert, op een veelvoud van (met name mannelijke) bezoekers kan rekenen dan tot november jl. het geval is geweest. Zeker wanneer de goegemeente bekend is met het feit dat de “heiligman” nog lesbisch is bovendien.

Sommige medelanders willen van de huidige Zwarte Piet af.

Nu, ik wil van de huidige Sinterklaas af. Ik vind het een vieze oude man met een smerige baard.

Indien de milieupolitie die baard eens grondig zou inspecteren en onder een microscoop zou leggen dan zou die politie een wereld aan “vieze” beestjes ontmoeten.

Trouwens na zijn optreden in “Debiteuren-Crediteuren” is dat smerige beeld dat ik van hem heb alleen maar exponentieel versterkt.

En wat te denken van Zwarte Piet. Wat een prachtige rol voor een jonge blonde pedofiel.

Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb steeds Geert Wilders voor ogen.

Geert is weliswaar geen pedofiel, althans als zodanig komt hij niet bij mij over, en zijn haar is nep blond en hij is ook niet echt piepjong. Toch kan ik niet van dat beeld afkomen.

Tot zover.

By the way: Bij ons thuis is de discussie over Zwarte Piet moet blijven met algemene instemming beëindigd: Zwarte Piet blijft.

 

EINDE

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/