Inleiding

INLEIDING
Geschreven door Bert Plomp

“Een oase van blijdschap met donkere wolken aan de horizon.”
Deze gedachte overvalt me regelmatig als ik met plezier mijn border collies volg die buiten de tijd van hun leven hebben hier aan de rand van Europa, aan de Atlantische kust van Ierland.
Die donkere wolken doemen op wanneer ik me realiseer dat hun leven zo kort is vergeleken met dat van ons mensen en dat ik, zoals al een paar keer is gebeurd, op een dag in de toekomst er weer op uit moet om zo’n lieveling aan de aarde toe te vertrouwen.
Veel dierenliefhebbers hebben zo’n martelgang moeten doorstaan. Velen besluiten daarna nooit meer een viervoeter in huis te nemen omdat ze die pijn niet nog eens willen ervaren.
Toch moet iedereen voor ogen blijven houden dat het nu eenmaal niet anders is dat een hond of een kat slechts 10 tot 20 jaar te leven heeft en dat het dier met veel dankbaarheid zal terugblikken op de mooie tijd die het met jou heeft doorgebracht.
Neem toch weer zo’n sympathieke viervoeter in huis. Maar ga niet naar een fokker of een andere handelaar in dieren, maar ga naar het dierenasiel. Zo’n asiel is vaak afgeladen met van die arme viervoetige zielen, die de hele dag met een verwachtingsvolle blik door de tralies naar buiten zitten te staren en te wachten op de komst van hun nieuwe baasje. Wat een geweldig gevoel om zo’n beestje gelukkig te maken. Wil je dat gevoel ook ervaren, neem dan eens contact op met dierenliefhebbers als Marianne en Gerard van de Stolpe:

https://www.facebook.com/gerard.vandestolpe

WORDT VERVOLGD

Voor meer gratis verhalen en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077/