De dikke lippen bus

DE DIKKE LIPPEN BUS
Geschreven door Bert Plomp

In Utrecht reed vroeger een busje rond dat geestelijk gehandicapte kinderen ’s morgens naar een speciaal kinderdagverblijf vervoerde en aan het einde van de dag weer thuis afleverde.
Het busje ontleende zijn bijzondere naam aan het feit dat deze argeloze kinderen gedurende de rit vaak hun neus en mond tegen het raam drukten om beter te kunnen zien wat er zich buiten op straat afspeelde. Als mede-verkeersdeelnemer werd je aandacht door de passagiers van dit busje onwillekeurig getrokken. Met name het gezicht van hun tegen het raam geperste mond: de vervormde dikke lippen. Of je dat nu wilde of niet, dat beeld werkte altijd op je lachspieren.
Heden ten dage is het onder bepaalde leden van het vrouwelijk geslacht usance om zich door een plastisch chirurg te laten helpen aan hun lippen en dan bedoel ik in dit specifieke geval de lippen van de mond. Zij laten hun lippen opspuiten en het lijkt wel of het parool luidt: hoe voller, hoe beter. Hetgeen tot lippen leidt van buitensporige proporties. Ik heb exemplaren gezien, waar bij mij direct het beeld opdoemde van die is tegen “The Gongman” aan gelopen. Of beter gezegd: de “man-with-the-gong” heeft haar vol op de mond geramd met zijn gigantische klopper.
Je ziet altijd direct of een vrouw haar lippen heeft laten opblazen of niet. Die lippen zien er vaak heel onnatuurlijk en wat ziekelijk uit en geven het gelaat een nogal dommige expressie. Ik heb sterk het vermoeden dat het hogere doel achter deze verminking is extra verleidelijk over te komen. Deze dikke lippen, nog eens lekker vet rood gestift, moeten potentiële partners attenderen op een ander setje lippen waarover de verleidster in kwestie beschikt.
Een mogelijk volgende stap in dit waanzinnige proces van verminking is dat de plastisch chirurg simpelweg gevraagd wordt de lippen niet alleen op te spuiten maar bovendien de vorm te geven van schaamlippen. Omdat, ook uit financiële overwegingen, deze “lichaamsverbouwer” in de uitoefening van zijn métier zo langzamerhand geen grenzen meer kent, zal hij uiteindelijk ook wel bereid zijn om die lippen desgewenst verticaal in het gezicht te plaatsen.

EINDE

Voor meer gratis verhalen, gedichten en columns, meld je aan op mijn FB-pagina:

https://www.facebook.com/groups/377554749281077